Nepal: beschuldigd van kinderhandel die zich voordeed als boeddhistische monnik gearresteerd

Kathmandu, 24 nov (PTI) Een Nepalees staatsburger is hier gearresteerd wegens het naar verluidt smokkelen van kinderen naar India onder het mom van een boeddhistische monnik. Dat heeft de politie van Nepal woensdag bekendgemaakt.

Politiefunctionarissen zeiden dat Santbir Lama (36), een inwoner van de gemeente Deychuli in het district Nawalparasi in het westen van Nepal, dinsdag is gearresteerd.

Er wordt beweerd dat de Lama kinderen in de leeftijdsgroep van 10 tot 14 jaar heeft gesmokkeld onder het voorwendsel ze naar een klooster in Karnataka, India te sturen. De politie zei dat de lama werd gearresteerd toen hij valse documenten aan het voorbereiden was om de twee kinderen naar India te sturen.

Volgens de politie had de verdachte de kinderen verteld dat het klooster in India betere faciliteiten heeft dan Nepal. De politie zei dat tijdens het onderzoek bleek dat de Lama nog drie kinderen van 10 tot 14 jaar vanuit het platteland van Nepal naar Kathmandu had gestuurd.

Politiefunctionarissen zeiden dat de beschuldigde al veel kinderen heeft gesmokkeld onder het voorwendsel ze naar een klooster in Karnataka te sturen. De politie bevrijdde vijf kinderen van de lama en droeg ze over aan een NGO.

,

Scroll to Top