Verhoogde dreiging van Chinese aanval, Taiwan intensiveert militaire training, voorbereiding reserveleger

Hoogtepunten

  • Taiwan heeft de training van zijn leger geïntensiveerd te midden van de dreiging van een dreigende aanval vanuit China
  • China’s militaire PLA heeft zijn ambitieuze militaire modernisering voltooid
  • Niet alleen dit, het Chinese leger had de mogelijkheid om grote luchthavens in Taiwan te blokkeren.

Taipei
Taiwan heeft de training van zijn leger geïntensiveerd te midden van de dreiging van een dreigende aanval vanuit China. Inderdaad, China’s militaire PLA heeft zijn ambitieuze militaire modernisering voltooid. Niet alleen dit, in het witboek dat is uitgegeven door het Ministerie van Defensie van Taiwan, wordt gezegd dat het Chinese leger de mogelijkheid heeft om grote luchthavens en zeehavens te blokkeren. Tegelijkertijd zegt het Amerikaanse ministerie van Defensie dat China de capaciteit heeft om het leiderschap van Taiwan tegen 2027 te dwingen aan de onderhandelingstafel te zitten.

Sinds hij in 2016 aan de macht kwam, heeft president Tsai Ing Wen de volle nadruk gelegd op het vergroten van de kracht van het Taiwanese leger. Taiwan heeft op grote schaal wapens van de VS gekocht omdat hun betrekkingen met China zijn verslechterd. De Amerikaanse president Joe Biden heeft ingestemd met wapens ter waarde van 750 miljoen dollar. Eerder stond Donald Trump de verkoop toe van wapens ter waarde van $ 5,1 miljard in het jaar 2020.


Voltooiing van de nationale dienstplicht voor alle mannelijke burgers
Het Taiwanese ministerie van Defensie vraagt ​​nu om nog eens 9 miljard dollar om de defensiecapaciteit te vergroten, wat het binnen 5 jaar zou moeten krijgen. Dit geld komt bovenop zijn huidige defensiebudget. Te midden van het gevaar dat over de toekomst van Taiwan opdoemt, rijst nu de vraag of het grote publiek er klaar voor zal zijn. Taiwan heeft het verplicht gesteld voor alle mannelijke burgers om de dienstplicht te vervullen. In werkelijkheid betekent dit dat ze klaar moeten zijn om samen met het leger te vechten.

Het aantal Taiwanese troepen telt momenteel 188.000 en zou kunnen stijgen tot 215.000 als civiele aannemers en stagiairs werden gecombineerd. Omdat Taiwan niet meer troepen in de alarmmodus kan zetten, ligt de nadruk nu op het opbouwen van de reserve. Deze Taiwanese reserve-soldaten kunnen landingsbanen repareren, voertuigen repareren en loopgraven graven in geval van bombardementen vanuit China. In het geval van een aanval kunnen in de eerste ronde bijna 10 lakh reservesoldaten worden opgeroepen. Veel militaire experts zetten echter vraagtekens bij deze strategie en zeggen dat deze reserves niet efficiënt zullen zijn voor het bestrijden van oorlogen.

,

Scroll to Top