Sri Lanka: Task Force opgericht voor ‘One Nation One Law’ onder leiding van controversiële boeddhistische monnik

Colombo, 27 oktober (PTI) De Sri Lankaanse president Gotabaya Rajapaksa heeft een 13-koppige taskforce gevormd om het concept van ‘één land, één wet’ in het land vast te stellen, onder leiding van een trouwe boeddhistische monnik die bekend staat om zijn anti-islamitische houding. zijn.

‘One Nation One Law’ was de slogan van Rajapaksa bij de verkiezingen van 2019 en hij kreeg enorme steun van de boeddhistische meerderheidsbevolking van het land. De president benoemde via een speciale gazette een taskforce om het concept van ‘One Nation One Law’ vast te stellen. Het wordt geleid door Galagodatha Gyansara, een trouwe boeddhistische monnik die nog steeds een symbool is van anti-moslimsentiment in het land.

De Bodu Bala Sena (BBS) of boeddhistische Shakti Bal van Gyansara werd beschuldigd van betrokkenheid bij anti-moslimrellen in 2013. De taskforce heeft vier moslimgeleerden als leden, maar minderheids-Tamils ​​zijn niet vertegenwoordigd. De taskforce zal hierover op 28 februari 2022 het eindrapport indienen en maandelijks de voorzitter informeren over de voortgang van de werkzaamheden.

De campagne ‘One Nation One Law’ kwam in een stroomversnelling na de zelfmoordaanslag met Pasen in 2019. Bij deze aanval kwamen 270 mensen om het leven, waaronder 11 Indiase mensen. De aanval werd toegeschreven aan de extremistische islamitische groepering National Thowheed Jamaat (NTJ).

.

Scroll to Top