Door vervuiling in Delhi-NCR is het aantal artsen/ziekenhuizen in een week verdubbeld

New Delhi, 15 november (PTI) In Delhi-NCR is het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van vervuilingsgerelateerde aandoeningen gestegen van 22 procent naar 44 procent in een week, maar mensen in de regio gaan een drie -day lockdown om luchtvervuiling te verminderen, verdeeld over het onderwerp. Dat blijkt maandag uit een recent onderzoek.

Uit het onderzoek van het digitale platform LocalCircles bleek dat de luchtvervuilingssituatie bij de mensen in de tweede week verslechterde en dat bij 86 procent van de Delhi-NCCR-huishoudens een of meer leden last hebben van schadelijke effecten van giftige lucht.

Hij zei dat in ongeveer 56 procent van de gezinnen een of meer problemen hebben zoals keelpijn, slijm, heesheid, branden in de ogen.

In dit onderzoek werd de mening van meer dan 25000 mensen uit Delhi, Gurgaon, Noida, Ghaziabad en Faridabad genomen. De luchtkwaliteitsindex in deze steden ligt tussen 300-1000.

“… het percentage bezoeken aan de dokter of het ziekenhuis is de afgelopen twee weken verdubbeld en gezinnen die hulp zoeken zijn gestegen van 22 procent naar 44 procent”, aldus de enquête. ,

Volgens het onderzoek zijn de meningen verdeeld over het opleggen van een driedaagse lockdown in Delhi-NCR. Veel mensen zeggen dat de reden voor de hoge AQI het verbranden van stoppels is en dat het opleggen van een lockdown in Delhi niet zal helpen.

Volgens het onderzoek zeggen voorstanders van lockdown dat het verbranden van stoppels een onderwerp is waaraan in korte tijd niets kan worden gedaan, maar het stoppen van activiteiten zoals voertuigen en constructie kan helpen om de vervuiling te verminderen.

,

Scroll to Top