China bezorgd over Omicron tijdens Olympische Winterspelen in Peking

Peking, 30 nov (AP) China heeft gezegd dat de Omicron-variant van het coronavirus een reden tot bezorgdheid is voor de organisatoren van de Olympische Winterspelen in Peking, maar is er zeker van dat de Spelen in februari zullen doorgaan zoals gepland.

De nieuwe variant is een nieuwe uitdaging voor het spel. De spelen zijn al bekritiseerd vanwege het gebrek aan natuurlijke sneeuw in Peking, China’s mensenrechtenrecord en tennisster Peng Shuai’s beschuldigingen van aanranding van de voormalige topleider van de regerende Communistische Partij.

De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Zhao Lijian, vertelde de dagelijkse briefing dat Omicron een enorme uitdaging zou zijn.

“Ik weet zeker dat de Olympische Winterspelen volgens schema zullen worden gehouden. Zal succesvol zijn en er zal geen probleem zijn.

China heeft Corona-reisbeperkingen opgelegd en gezegd dat buitenlandse toeschouwers niet bij de wedstrijden zouden worden toegelaten. Daarnaast zullen spelers, staf en journalisten in de bio-bubbel moeten leven.

AP Mona Sudhir

Sudhir

,

Scroll to Top