Zal binnenkomen en doden.. Leger zal sterk zijn tegen China en Noord-Korea, zwoer de Japanse premier

Tokio
De Japanse premier Fumio Kishida heeft zaterdag gezworen de defensiecapaciteiten van zijn land te versterken, daarbij verwijzend naar bedreigingen uit Noord-Korea en China. In het bijzijn van 800 soldaten in het kamp Asala van de Japanse zelfverdedigingsmacht zei Kishida dat de veiligheidssituatie rond Japan snel aan het veranderen was. Om onze verdedigingscapaciteit te versterken, sluiten we opties zoals het vermogen om vijandelijke bases aan te vallen niet uit, zei hij.

Fumio Kishida meldde dat hij opdracht had gegeven tot een herziening van het Japanse defensieprogramma voor de middellange termijn en van de nationale veiligheids- en defensierichtlijnen. Noord-Korea heeft onlangs verschillende geavanceerde raketten getest, wat de mogelijkheid doet vermoeden dat de huidige raketafweer van Japan niet effectief is. Dit kan de regering dwingen nieuwe opties te overwegen.
Het Japanse bedrijf biedt luxe appartementen te huur aan, de huur van het met alle faciliteiten uitgeruste huis is slechts 65 roepies
In staat om in vijandelijk gebied in te breken
Een van de nieuwe opties is de mogelijkheid om raketlanceringen in vijandelijk gebied aan te vallen. De pacifistische grondwet van Japan staat alleen zelfverdedigingscapaciteiten toe en verwerpt zelf toegebrachte aanvallen. De opties waar de regering het over heeft, zullen alleen worden gebruikt als wordt vastgesteld dat Japan wordt aangevallen. Kishida zei dat we niet kunnen negeren hoe Noord-Korea nieuwe technologieën heeft ontwikkeld, zoals hypersonische wapens en trajectverschuivende raketten.

China versterkt militaire macht bij gebrek aan transparantie
De Japanse premier deelde zijn zorgen over China tijdens zijn toespraak in een kamp tussen Tokio en de prefectuur Saitama. Bij gebrek aan transparantie probeert China eenzijdig de status-quo te veranderen, terwijl het zijn militaire macht consolideert, zei hij. Hij zei dat de belangrijkste taak van onze strijdkrachten is om het land, de wateren en het luchtruim van Japan krachtig te verdedigen en de eigendommen en het leven van de landgenoten veilig te stellen.

Fumio Kishida

Fumio Kishida (Bestandsfoto)

,

Scroll to Top