Singapore geeft vrijstelling van segregatie aan volledig gevaccineerde reizigers uit nog zes landen

Singapore, 26 november (PTI) Singapore zal vanaf volgende maand volledig gevaccineerde passagiers uit nog zes landen vrijstellen van segregatie in een poging om zijn status als internationaal luchtvaartknooppunt met wereldwijde connectiviteit terug te winnen. Dat heeft de National Aviation Authority vrijdag bekendgemaakt.

De Singapore Civil Aviation Authority (CAAS) zei dat passagiers die volledig zijn gevaccineerd uit Thailand vanaf 14 december niet meer geïsoleerd hoeven te zijn en dat passagiers uit Cambodja, Fiji, de Malediven, Sri Lanka en Turkije deze faciliteit vanaf 16 december zullen krijgen. .

Hiermee is het aantal landen waarvan de reizigers die volledig zijn ingeënt zijn vrijgesteld van quarantaine, nu gestegen naar 27. Reizigers uit deze landen hoeven niet geïsoleerd te leven. Ze hoeven zich alleen te laten testen op Kovid-19, wat bevestigt dat ze niet besmet zijn.

CAAS zei dat vóór Kovid-19 60 procent van de mensen die dagelijks op Changi Airport in het land landden, uit deze 27 landen kwam.

“Deze laatste uitbreiding zal Changi’s netwerk verder uitbreiden en Singapore helpen herstellen als een internationale luchtvaarthub met wereldwijde connectiviteit”, zei Channel News Asia tegen CAAS.

Ondertussen zei het ministerie van Volksgezondheid van Singapore in een afzonderlijk persbericht op vrijdag dat het land Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Liechtenstein en Slowakije zal classificeren als categorie-drie landen van 59 minuten tot 11 december op 1 december.

Hij zei dat het besluit is genomen met het oog op de “verslechterende situatie” in deze zes Europese landen. Passagiers die uit landen van categorie III komen, moeten 10 dagen in isolatie blijven nadat ze Singapore hebben bereikt en een Kovid-19-gerelateerde test ondergaan.

,

Scroll to Top