Regering Bangladesh overweegt memorandum om voormalig premier Khaleda Zia in het buitenland te laten behandelen

(Anisur Rahman)

Dhaka, 23 nov (PTI) De minister van Justitie van Bangladesh, Anisul Haque, zei dinsdag dat de regering serieus zou nadenken over een memorandum dat voormalig premier Khaleda Zia toestaat naar het buitenland te reizen voor behandeling.

Khaleda Zia (76), voorzitter van de grootste oppositiepartij Bangladesh Nationalist Party (BNP), die sinds februari 2018 een gevangenisstraf van 17 jaar uitzit in twee corruptiezaken, lijdt aan artritis, diabetes, nier- en longziekte en oogaandoeningen. al geruime tijd problemen hebben.

Een delegatie van pro-BNP-advocaten ontmoette dinsdag de minister van Justitie en legde hem een ​​memorandum voor. In de nota wordt verzocht de oud-premier toe te staan ​​naar het buitenland te reizen voor behandeling op humanitaire gronden.

Haque verzekerde de delegatie dat het verzoek zeer serieus zou worden overwogen.

“Gezien haar toestand heeft premier Sheikh Hasina haar (Zia) echter op humanitaire gronden thuis laten blijven”, zei de minister van Justitie.

Drievoudig premier Zia wordt momenteel behandeld in een privéziekenhuis en haar familieleden en oppositieleiders zeggen dat haar toestand elke dag verslechtert.

,

Scroll to Top