Onze gesprekken in Iran zijn vruchteloos geweest: IAEA-chef

Wenen, 24 november (AP) Het hoofd van de nucleaire waakhond van de VN waarschuwde woensdag dat zijn inspecteurs misschien niet kunnen garanderen hoe groot Irans reserves aan verrijkt uranium zijn.

Rafael Mariano Grossi heeft deze waarschuwing gegeven nadat zijn reis naar Teheran niet overtuigend was. Het is opmerkelijk dat de besprekingen van Iran over de geblokkeerde nucleaire deal met de machtige landen van de wereld volgende week worden hervat.

Inspecteurs van het International Atomic Energy Agency (IAEA) zijn er niet in geslaagd bewakingsbeelden te verkrijgen en staan ​​voor wijdverbreide uitdagingen bij het controleren van de snel groeiende uraniumvoorraad van Teheran.

“Onze gesprekken waren niet overtuigend, wat betekent dat we ons werk niet konden voltooien”, vertelde Grossi aan verslaggevers. ,

Hij voegde er echter aan toe dat de positieve houding van de nieuwe Iraanse functionarissen is ontdekt en dat het zeker zal helpen. Maar hij waarschuwde: “We zijn dicht bij het punt waarop ik niet kan garanderen dat informatie beschikbaar zal blijven.” ,

AP

Subhash Vaibhav

pracht

,

Scroll to Top