Nu kan China overal vanuit de ruimte een atoombom laten vallen, weet hoe groot een bedreiging voor India is!

Peking
India’s grootste vijand China heeft voor het eerst de kracht getest om overal op aarde een nucleaire aanval uit te voeren vanuit de ruimte, waarmee een nieuwe race in de wereld is begonnen. China stuurde eerst een hypersonische raket met nucleaire capaciteit naar een lage baan om de aarde met behulp van zijn Long March-raket, waarna de raket rond de aarde cirkelde. Chinese experts vuurden vervolgens de raket af op hun doel. Deze Chinese raket raakte zijn doel op aarde met meer dan vijf keer de snelheid van het geluid. Volgens defensie-experts kan China na deze test nu plotseling overal op aarde atoombommen uit de ruimte laten vallen. Volgens het rapport van The Drive, de prestigieuze website van Amerika’s defensiezaken, zal het verstrekkende gevolgen hebben als dit nieuwste systeem van China gaat werken. Dit is de reden dat toen de Amerikaanse inlichtingenofficieren erachter kwamen, ze volledig verbijsterd waren. China had deze test in augustus tot nu toe voor de wereld verborgen gehouden. Deze Chinese raket mag dan op een afstand van 32 km van het doel gevallen zijn, het is aangetoond dat Dragon snel aan deze mogelijkheid werkt.


‘Luchtverdedigingssysteem zal nutteloos zijn voor Chinese raketten’

The Drive zei dat de mogelijkheid om hypersonische raketten vanuit de ruimte te lanceren een punt van grote zorg is. Het kan nutteloos blijken te zijn voor het raketafweersysteem dat door de machtige landen van de wereld wordt ingezet. Niet alleen dit, veel systemen die waarschuwen voor een raketaanval zullen om water gaan vragen voor deze macht van China. Conventionele raketten kunnen worden vernietigd door luchtverdedigingssystemen, maar hypersonische raketten die in de ruimte worden ingezet, kunnen deze aanval met extreem ongelooflijke snelheid uitvoeren. Eigenlijk is er geen luchtverdedigingssysteem in de wereld dat hypersonische raketten kan volgen en stoppen. Dit is de reden waarom hypersonische raketten Brahmastra worden genoemd, die geen pauze heeft. Rusland beweert echter dat zijn S-500 luchtverdedigingssysteem hypersonische raketten kan neerschieten. Deze Chinese raket die in de ruimte cirkelt, kan duizenden kilometers afleggen om zijn doel te vernietigen. Het heeft niet eens een ballistische baan nodig. Het kan het noordelijke en zuidelijke deel van de aarde in gelijke mate aanvallen.

Chef van de Amerikaanse luchtmacht waarschuwde vorige maand
Volgens experts zal het volgen van de Chinese raket ook een moeilijke taak blijken te zijn voor de supermacht Amerika. Komende uit de ruimte en met een snelheid van 5 keer hoger dan het geluid, zullen surveillanceradars nutteloos blijken te zijn. Het is bijna onmogelijk om deze raketten halverwege te vernietigen. De chef van de Amerikaanse luchtmacht wees vorige maand op dezelfde dreiging en zei dat China een nieuw wapen aan het maken was. Hij had gezegd dat China snel zijn macht aan het vergroten is om de wereld vanuit de ruimte aan te vallen.

Er is een wedstrijd om ‘Brahmastra’ over de hele wereld te krijgen
Het testen van hypersonische raketten is over de hele wereld geïntensiveerd, van Noord-Korea tot Rusland. Voorwaarde is dat Amerika, dat deze technologie tot nu toe heeft vermeden, zelf voortdurend bezig is met de ontwikkeling van hypersonische raketten. Tegelijkertijd heeft deze test van China het gevaar geschapen dat het machtsevenwicht in de wereld verslechtert. Met de komst van moderne ‘Brahmastra’ hypersonische raketten is nu een nieuwe wapenwedloop begonnen in de wereld. Het wordt een dwang voor India om Brahmastra te dwingen in deze race te blijven.

Zijn nucleaire game changers hypersonische raketten?
Experts zeggen dat de komst van deze raket het wereldwijde nucleaire evenwicht niet zal veranderen, maar de wereld heeft een ander effectief wapen om het af te vuren. De vijand zal niet kunnen weten of de hypersonische raket die op hem is afgevuurd, is uitgerust met een atoombom of niet. De VS hebben toegegeven dat hun huidige raketafweersystemen niet in staat zijn om hypersonische raketten te detecteren en te elimineren. Experts zeiden dat Hypersonic een revolutionaire verandering is, maar geen gamechanger.

Waar is India in de race voor hypersonische raketten?
China’s inzet van hypersonische raketten in de ruimte heeft een grote bedreiging gevormd, niet alleen voor Amerika, maar ook voor India. China toont grootsheid in Ladakh en heeft op grote schaal wapens ingezet. In de vorm van een hypersonische raket heeft China het perfecte wapen voor grote vernietiging. Met het oog op deze dreiging van de draak, is het voor India noodzakelijk geworden om deze Brahmastra te krijgen. India heeft een grote sprong voorwaarts gemaakt op het gebied van hypersonische rakettechnologie. India is na de VS, Rusland en China het vierde land geworden dat zijn eigen hypersonische technologie heeft ontwikkeld en met succes heeft getest. De Defense Research and Development Organization (DRDO) heeft de Hypersonic Technology Demonstrator Vehicle (HSTDV)-test uitgevoerd in Balasore, Odisha. Het legt een afstand af van zes keer de snelheid van het geluid in de lucht. Dat wil zeggen, het luchtverdedigingssysteem van het vijandige land zal het niet eens weten. Simpel gezegd, India heeft nu de mogelijkheid om hypersonische raketten te ontwikkelen zonder buitenlandse hulp. Volgens rapporten zou DRDO in de komende vijf jaar een hypersonische raket met een scramjet-motor kunnen ontwikkelen. Zijn snelheid zal meer dan twee kilometer per seconde zijn. Het allerbelangrijkste is dat hiermee ook tegen lage kosten satellieten in de ruimte gelanceerd kunnen worden. De succesvolle test van HSTDV zal India helpen de volgende generatie hypersonische raket BrahMos-II te ontwikkelen. Op dit moment wordt het gezamenlijk ontwikkeld door de DRDO en het Russische agentschap.

.

Leave a Comment

Scroll to Top