Japan verhoogt defensiebudget bezorgd over militaire activiteiten van China, Noord-Korea

Tokio, 26 november (AP) Het Japanse kabinet heeft vrijdag een verzoek goedgekeurd om het defensiebudget met 770 miljard yen ($ 6,8 miljard) te verhogen, te midden van groeiende bezorgdheid over de toegenomen militaire activiteit door China, Rusland en Noord-Korea.

Tegen maart werd gezocht naar extra defensiebudget om de aanschaf van raketten, anti-onderzeeërraketten en andere wapens te versnellen.

Het verzoek, dat nog in afwachting is van parlementaire goedkeuring, zou de Japanse militaire uitgaven voor het lopende jaar naar een nieuw hoogtepunt van meer dan 6,1 biljoen yen ($53,2 miljard) brengen, een stijging van 15 procent ten opzichte van 5,31 biljoen yen in 2020.

Het ministerie van Defensie zegt dat zijn “Defence Strength Reinforcement and Speed ​​​​Enhancement Package” is ontworpen om de inzet van een aantal belangrijke apparatuur uit het budgetverzoek voor 2022 te versnellen. Ambtenaren zeiden dat het doel is om de verdediging van Japan tegen de raketdreiging van Noord-Korea en de steeds assertievere maritieme activiteit van China rond afgelegen Japanse zuidwestelijke eilanden te versterken.

Japan heeft ook zijn bezorgdheid geuit over recente gezamenlijke militaire activiteiten van China en Rusland in de buurt van zijn wateren en luchtruim.

AP Neha Madhav

madhav

,

Scroll to Top