In Noord-Korea heeft dictator Kim Jong Un uitgelokt door zijn leren jas te kopiëren een verbod opgelegd

Hoogtepunten

  • Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un is woedend over het kopiëren van zijn leren jas in het land
  • Noord-Korea heeft het dragen van imitatie van deze favoriete leren jas van Kim Jong Un . verboden
  • Kim Jong Un droeg deze jas voor het eerst in het jaar 2019 tijdens zijn ontmoeting met Trump

Pyongyang
De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong Un is woedend over het feit dat zijn leren jas in het land wordt gekopieerd. Hierna heeft Noord-Korea het dragen van imitatie van deze favoriete leren jas van Kim Jong Un verboden. In het jaar 2019 droeg Kim Jong Un deze leren jas voor het eerst. Hierna begonnen de hogere klassen van Noord-Korea imitaties van deze jas te dragen om hun trouw aan de dictator te tonen.

Noord-Korea heeft onlangs de modepolitie ingezet om winkels te sluiten die dergelijke leren jassen verkopen. Niet alleen dit, mensen worden ook tegengehouden om deze jas te dragen. Hij is bang dat door het dragen van zo’n jas van alle mensen, de macht van Kim Jong Un zal worden verminderd. Een bron vertelde aan Radio Free Asia: ‘De politie zegt dat verkleden als een topleider een onreine trend is om het gezag van de topleider aan te vechten.’


Kim droeg een Mao-stijl jas als een grootvader
Kim Jong-un zei: ‘De politie heeft Noord-Koreanen opgedragen geen leren jassen te dragen omdat het deel uitmaakt van de richtlijnen van de partij over wie het wel en niet mag dragen. Aan de andere kant zeggen winkeliers dat na de start van de onofficiële handel tussen China en Noord-Korea in september, er meer van dergelijke nepjassen zijn gekomen. Hierdoor konden handelaren nepleer bestellen waarvan de jas is gemaakt.

Ook handelaren uit Noord-Korea hebben dit leer besteld. In december 2019 verscheen Kim Jong Un voor het eerst in deze jas. Tijdens deze discussie besprak hij de nucleaire voorraad van Noord-Korea met Donald Trump. Deze look van Kim werd veel besproken in de Zuid-Koreaanse media. Men geloofde dat Kim de oude gewoonte doorbrak en zijn eigen identiteit begon te maken. Daarvoor droeg hij net als zijn vader en grootvader een jasje in Mao-stijl.

Kim Jong-un

Noord-Koreaanse dictator Kim Jong Un verbiedt het dragen van leren jassen

,

Scroll to Top