Gerenommeerde arts vermoord na ontvoering in Noord-Afghanistan

Kabul, 20 november (AP) Een bekende arts is ontvoerd en vermoord in het noorden van Afghanistan, aldus de politie.

Mohamed Nader Alemi werd twee maanden geleden ontvoerd uit de stad Mazar-i-Sharif en zijn ontvoerders eisten losgeld voor zijn vrijlating. Zijn zoon Rohin Alemi gaf deze informatie vrijdag. Hij zei dat de familie hem uiteindelijk $ 350.000 betaalde. De aanvankelijke vraag om losgeld was echter meer dan het dubbele.

Zijn zoon vertelde dat ondanks het ontvangen van het losgeld, de ontvoerders Alemi hebben vermoord en zijn lichaam op de weg hebben achtergelaten.

Rohen Alemi zei: “Mijn vader is vreselijk mishandeld. Er zijn verwondingen op zijn lichaam.

Alemi, een psychiater van beroep, werkte voor het provinciale ziekenhuis van de regering in Mazar-i-Sharif. Hij bezat ook een privékliniek, die naar verluidt de eerste privé-psychiatrische kliniek in de stad was.

De woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Taliban, Saeed Khosti, zei dat de Taliban-troepen acht vermoedelijke ontvoerders hebben gearresteerd die achter de ontvoering van drie mensen zaten, waaronder Alemi, in de provincie Balkh in de buurt van Mazar-e-Sharif. Hij zei dat twee van de ontvoerde mensen waren gered, maar dat Alemi al was vermoord.

De politie is op zoek naar twee medewerkers van de acht gearresteerden, van wie wordt aangenomen dat ze de dokter hebben vermoord.

Ondertussen kondigde het door de Taliban geleide ministerie van Financiën aan dat alle overheidsmedewerkers drie maanden salaris zouden krijgen, dat niet was betaald sinds de Taliban-overname. Gebrek aan lonen voor overheidspersoneel is een factor geweest bij het vergroten van de armoede in Afghanistan te midden van een afbrokkelende economie.

AP

Suresh Uma

Uma

,

Scroll to Top