Geen anti-nationale activiteit van 12 Rohingya-vluchtelingen gezien in staat: Kerala

New Delhi, 22 november (PTI) De regering van Kerala heeft het Hooggerechtshof verteld dat er momenteel 12 Rohingya-vluchtelingen in de staat zijn en dat er geen anti-nationale activiteit is, inclusief hun banden met het Pakistaanse agentschap ISI of de Islamitische Staat (ISIS) Dat is nog niet naar voren gekomen.

De deelstaatregering deed dit in reactie op een PIL ingediend door Bharatiya Janata Party-leider en advocaat Ashwini Upadhyay. Upadhyay had de hoogste rechtbank verzocht om het Centrum en de staten opdracht te geven alle illegale migranten en infiltranten, waaronder Bengalezen en Rohingya’s, te identificeren, vast te houden en te deporteren.

De regering van Kerala zei in een beëdigde verklaring dat onder de vluchtelingen die momenteel in de staat aanwezig zijn, twee families zijn die in Mattil in het Wayanad-district wonen en twee pasgeboren kinderen.

“Tot nu toe is er in de staat geen incident gemeld waarbij Rohingya’s in verband worden gebracht met ISI of ISIS”, zei hij.

De regering van Kerala zei ook dat er in de staat de afgelopen vijf jaar geen zaak is geregistreerd onder de Immoral Traffic (Prevention) Act 1956 tegen Rohingya’s of illegale Bengalezen.

,

Scroll to Top