Een man heeft 17 mensen doodgestoken in Tokio en vervolgens de trein in brand gestoken

Tokio
Een man heeft meerdere mensen neergestoken en vervolgens zondag een passagierstreincoupé in Tokio in brand gestoken. politie gaf deze informatie. Volgens de brandweer van Tokio raakten bij het incident ten minste 17 mensen gewond, van wie drie in kritieke toestand. NHK-televisie meldde dat de aanvaller ter plaatse is aangehouden, alleen is bekend dat hij in de twintig is en het onderzoek loopt.

De politie van Tokio zei dat het incident plaatsvond in een Keiyo-trein in de buurt van Kokuryo Station. Het motief van de aanvaller was niet direct bekend. Televisiebeelden toonden verschillende brandweerlieden, politieagenten en paramedisch personeel die passagiers begeleidden, waarbij velen uit treinramen sprongen en wegrenden. In een video zien we passagiers wegrennen uit een ander compartiment waar de vlammen opstegen.
Mes in rijdende trein in Tokio, 10 gewonden, Olympische Spelen vonden op korte afstand plaats
Veel passagiers zien rennen
NHK zei dat de verdachte een olieachtige vloeistof goot nadat hij de passagiers had neergestoken en in brand had gestoken. Shunsuk Kimura, die de video maakte, vertelde NHK dat hij passagiers zag vluchten en dat toen ze probeerden te achterhalen wat er was gebeurd, ze een explosie hoorden en rook zagen opstijgen.

Tweede incident van mes bekogeling in twee maanden
Dit is het tweede incident van een mesaanval in een trein in Tokio in twee maanden. Eerder in augustus, een dag voor de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio, stak een 36-jarige man 10 mensen neer in een passagierstrein in Tokio. De verdachte vertelde later aan de politie dat hij een gelukkig uitziende vrouw wilde aanvallen.

.

Leave a Comment