Dodental stijgt tot zes als gevolg van de dood van een kind in het kerstparade-incident, verdachten worden aangeklaagd

Waukesha (VS), 24 nov (AP) Het dodental is opgelopen tot zes nadat een kind werd gedood toen een SUV een menigte inreed tijdens een kerstparade in Waukesha County, VS. 62 mensen raakten gewond bij het incident en dinsdag beschuldigden de aanklagers van Wisconsin de vermoedelijke aanvaller van opzettelijke executie.

Aanklagers zeiden dat het dodental bij het incident is gestegen tot zes met de dood van een kind en dat de aanvaller nog moet worden aangeklaagd. Darrell Brooks Jr. is beschuldigd van vijf moorden op het incident van zondag in Waukesha, een voorstad van Milwaukee. Indien veroordeeld, kan hij worden gestraft met verplichte levenslange gevangenisstraf.

Volgens de ‘Go Fund Me’-pagina is de achtjarige Jackson Sparks dinsdag overleden. Hij had samen met zijn broer de parade bijgewoond. Jacksons broer ligt nog steeds in het ziekenhuis. De andere vijf doden waren volwassenen. “Onze lieve Jackson is vanmiddag overleden”, schreef Page-organisator Alyssa Albro.

Brooks verscheen dinsdag voor de rechter. In video’s die live werden gestreamd van de kerstparade in de stad en video’s gemaakt door mensen, werd een SUV gezien die langs de parade liep en vervolgens de menigte betrad. De toestand van veel gewonden bij het incident is nog steeds kritiek.

AP Surbhi Mansi

Mansi

,

Scroll to Top