Amerika gaf een openlijke waarschuwing aan Noord-Korea, zei: stop met provoceren door rakettest, praat

Seoel
De VS hebben de recente tests met ballistische raketten van Noord-Korea beschreven als een provocatie. De Amerikaanse gezant voor Noord-Korea, die in Zuid-Korea aankwam, deed een beroep op Kim Jong Un om de spanningen te de-escaleren. Hij zei dat de raketproeven van Noord-Korea zorgwekkend zijn en nadelige gevolgen hebben. In een dergelijke situatie zou hij, in plaats van Kim Jong Un te provoceren, bij het gesprek moeten worden betrokken.

Amerikaanse gezant in Zuid-Korea waarschuwt
Na een ontmoeting met zijn Zuid-Koreaanse functionarissen in Seoel, zei speciaal vertegenwoordiger Sung Kim dat de VS zich blijven inzetten voor duurzame en solide diplomatie met Noord-Korea. Sung Kim zei ook dat ons doel de volledige denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland is. Dat is de reden waarom de recente test met ballistische raketten in Pyongyang olie op het vuur gooit. Dit zou de vrede op het Koreaanse schiereiland verstoren en de betrekkingen negatief beïnvloeden.

Noord-Korea van Kim Jong Un op de rand van de hongerdood, nu baart VN-rapport zorgen
Noord-Korea wijst aanbod VS af
Noord-Korea heeft dit voorstel van Amerika echter ronduit afgewezen. Noord-Korea zei dat de VS en Zuid-Korea militaire activiteiten opvoeren onder het mom van diplomatie. De woordvoerder van Kim Jong Un zei dat de VS zich op de borst slaan over een ballistische rakettest vanuit een onderzeeër, terwijl het een voorbereiding is op onze zelfverdediging. Hij trok de integriteit van Amerika’s onderhandelingsinspanningen in twijfel.

Kim Jong Un-zus: de zus van Kim Jong Un krijgt promotie, wordt de ‘dictator’ van Noord-Korea nummer 2
Noord-Korea schendt UNAC-resoluties
De speciale gezant van de VS zei dat Noord-Korea verschillende resoluties van de VN-Veiligheidsraad had geschonden, waaronder het uitvoeren van rakettests. Noord-Korea vormt een bedreiging voor zijn buren en de internationale gemeenschap. “We roepen de DVK op om te stoppen met deze provocaties en andere destabiliserende activiteiten en in plaats daarvan de dialoog aan te gaan”, zei hij met de officiële naam Noord-Korea.

Het oorlogsschip van Noord-Korea is Japans grondgebied binnengedrongen met een raket, wat is de bedoeling van Kim Jong Un?
Amerika zei – we hebben geen intentie tot vijandschap
Hij zei dat we klaar zijn om de DVK te ontmoeten zonder enige voorwaarden vooraf. We hebben duidelijk gemaakt dat de Verenigde Staten geen vijandige bedoelingen hebben jegens de DVK. Tegelijkertijd zei de Zuid-Koreaanse nucleaire gezant Noh Kyu-duk dat het voorstel van Seoel werd besproken in de gesprekken van zondag met de Amerikaanse gezant.

Kim Jong Un Nieuws: Zie de ‘kennis’ van Kim Jong Un, de ‘kampioen’ van de mensenrechten, die Amerika-VK veel vervloekt
Noord-Korea is de officiële naam van Noord-Korea
De officiële naam van Noord-Korea is de Democratische Volksrepubliek Korea (DVK). Dit land met een bevolking van 2 crore 58 lakhs werd opgericht op 6 september 1948. Noord-Korea heeft een grensgeschil met buurland Zuid-Korea. Er hebben ook verschillende keren militaire schermutselingen tussen de twee landen plaatsgevonden. Zuid-Korea heeft nauwe banden met de VS. Hierdoor zijn er altijd Amerikaanse soldaten gestationeerd in dit land.

.

Scroll to Top