13 verdiepingen tellend gebouw in Taiwan vloog in brand, 31 doden, 55 bereikt ziekenhuis

Taipei
In Taiwan is donderdag een verschrikkelijk ongeluk gebeurd. Een brand brak uit in een woongebouw van 13 verdiepingen in het zuiden van Taiwan, waarbij 31 mensen omkwamen en verscheidene anderen gewond raakten. Ambtenaren van de stadsbrandweer van Kaohsiung zeiden in een verklaring dat de brand rond 3 uur ‘s nachts begon. 55 mensen werden naar het ziekenhuis gebracht, van wie 14 mensen stierven.

De officiële bevestiging van sterftecijfers in Taiwan gebeurt echter alleen in het ziekenhuis. Het hoofd van de brandweer vertelde verslaggevers dat 11 mensen ter plaatse stierven en dat hun lichamen naar het mortuarium werden gestuurd. Brandweerpersoneel is bezig met zoek- en reddingsacties. Volgens een verklaring van de brandweer was de brand “extreem hevig” en gingen meerdere verdiepingen van het gebouw door de brand verloren.
Gruwelijke brand in Indonesische gevangenis, 41 gevangenen gedood, 39 verschroeid
Ooggetuigen hoorden het geluid van de explosie
De oorzaak van de brand moet nog worden vastgesteld. Getuigen vertelden aan lokale media dat ze rond 3 uur ‘s nachts een explosie hadden gehoord. Volgens de officiële verklaring was het gebouw 40 jaar oud, met winkels op de begane grond en appartementen op de top. De brand is onder controle gebracht. Eerder kwamen zeker 41 gevangenen om het leven en raakten 39 anderen gewond toen er brand uitbrak in een gevangenis in de buurt van de Indonesische hoofdstad.

Indonesische gevangenis vatte vuur
In deze gevangenis worden criminelen vastgehouden die betrokken zijn bij drugshandel. In Indonesië horen vaak berichten over gevangenisontsnapping of soortgelijke ongelukken. Hiervoor is het aantal gevangenen in gevangenissen verantwoordelijk omdat gevangenissen onvoldoende financiering krijgen van de overheid en dagelijks veel mensen worden gearresteerd in gevallen van illegale drugs.

.

Leave a Comment

Scroll to Top