Which is the longest river in the world? How much is its length, know the answer to such questions

General knowledge is one of the most important subjects for the candidates preparing for government jobs. Candidates preparing for every Sarkari Exam to score the best marks general knowledge Let’s prepare for. If a candidate has knowledge of subjects like History, Geography, Social Science, then it becomes easy to crack any competitive exam. Candidates also take special classes to score good marks in General Knowledge.

If a candidate has prepared well for the GK questions, then it becomes very easy for him to crack the exam. In such a situation, let us know the answers to some questions related to GK.

Question 1: Who was the first woman chairman of UPSC?

answer: Rose Million Bethew was the first woman chairperson of UPSC. He took charge of UPSC from 23 September 1992 to 23 August 1996.

Question 2: Where is the birth place of Dr. Bhimrao Ambedkar?

answer: Dr. Bhimrao Ambedkar was born in Mhow, Madhya Pradesh. He was the first law minister of India.

Question 3: Which is the largest state of India in terms of area?

answer: Rajasthan is the largest state of India. Its area is 3,42,239 square km.

Question 4: Which is the place with highest rainfall in India?

answer: Mawsynram located in Meghalaya is the place with the highest rainfall in India. This happens because of the geographical structure of this city.

Question 5: Which city is known as the Blue City of India?

answer: Jodhpur is known as Blue City.

Question 6: Which religion was adopted by Emperor Ashoka?

answer: Emperor Ashoka adopted Buddhism. He saw the path of peace in Buddhism and chose the path of non-violence.

Question 7: Who protects the Constitution of India?

answer: The Supreme Court protects the Constitution of India.

Question 8: Who defines the purity of gold?

answer: The purity of gold is defined in carats.

Question 9: Where are diamond mines located in India?

answer: Diamond mines in India are located in Andhra Pradesh and Chhattisgarh.

Question 10: Which is the longest river in the world?

read this also

Which country does not have a single temple? Where is the 'Temple of the Tooth'? 10 questions and answers

What is Indian note paper made of?  Learn the answers to 10 such questions related to rupees

What is Indian note paper made of? Learn the answers to 10 such questions related to rupees

Which is the twin planet of Earth?  Mars is not the answer, know 5 Q&A of space

Which is the twin planet of Earth? Mars is not the answer, know 5 Q&A of space

Who is the metro man of India?  The person who gave 'Lifeline' to crores of people

Who is the metro man of India? The person who gave 'Lifeline' to crores of people

answer: The longest river in the world is the Nile River. Its length is 6,650 km.

Get the more latest Education news updates